دسته بندی موضوعات

اصطلاحات مهم عکاسی با دوربین موبایل

اصطلاحات مهم عکاسی

در این مقاله، برخی از اصطلاحات مهم عکاسی را بررسی می کنیم که به شما کمک می کند تا مهارت های مهمی را که به عنوان یک عکاس به آن نیاز دارید، عمیق تر کنید. چه به تازگی شروع به کار کرده باشید و چه سال هاست که عکس می گیرید، مطمئنا با شناخت هر یک از این ویژگی ها و کاربرد آنها در عکاسی برای خرید یک گوشی خوب و متناسب با سلایق عکاسی شما، تصمیم بهتری خواهید گرفت.

اصطلاحات مهم عکاسی

HDR

یکی از اصطلاحات مهم عکاسی HDR . وقتی که به دوتا تصویری که یکیش با HDR گرفته شده یکی بدون اون نگاه کنیم، کیفیت، رنگ و نور اون عکسی که HDR نیست خیلی ضعیف تر از اونیه که HDR توش فعاله. اما HDR چیکار می کنه؟ وقتی HDR فعاله بسته به هر گوشی، بین سه تا پنج تا عکس رو تو گوشی ثبت میکنه. توی اولی میاد نقاط تاریک رو تاریک ترین حالت ممکن و نقاط روشن رو روشن ترین حالت ممکن میکنه. هی از این میزان تاریکی و روشنی این نقاط کمتر می کنه. ترکیب این عکس ها رو میندازه رو همدیگه و وقتی این ها با هم ترکیب میشن، اتفاقی که می افته اینه که اون جایی که تاریکه دیتیل ازش هست. چون قبلا توی یکی از این پنج تا یا سه تا عکس، روشن شده و دیتیل توی اون روشنه اومده. ولی اگه بخواد جای تاریک خیلی روشن بشه، اون جای روشنه میسوزه. پس میاد دیتیل جای تاریک رو از اون جایی که روشنش کرده بر میداره و دیتیل جای روشن رو از اون جایی که تاریکش کرده بر میداره و ترکیبشون می کنه و در نهایت میشه یه عکس HDR که رنگ و نور خیلی توش درست تره و خیلی بهتره.

RAW

شما وقتی عکسی رو ثبت می کنی، خود دوربین اون گوشی میاد برات یه رنگ و ادیت های نرم افزاری و بهش اضافه می کنه. حالا RAW چیه؟ یعنی هیچ ادیتی روش نیست و هیچ چیزی به عکسه اضافه نشده. گوشی های موبایلم همین جوریه وقتی یه گزینه ی RAW داره میاد خام ترین حالت عکسی که امکانش هست رو بهتون میده که بتونی بعدا عکستون رو خودتون ادیت کنید. اگر روی عکسه، خود گوشی اومده باشه از نظر نرم افزاری رنگی، نوری یا ادیتی اضافه کرده باشه شما توی نرم افزارهای ادیت دستت باز نیست که بخوای ادیتی انجام بدی. روی تصویر خام میتونی به صورت مجزا رنگ آسمون و درخت و کوه و جنگل و هر چیزی رو به صورت مجزا تغییر بدی. پس اگر که با واژه ی RAW توی گوشی ها مواجه شدید بدونید که این خام ترین حالته عکسه و بعدش می تونید خیلی بلا سرش بیارید.

 AI

Al همون هوش مصنوعیه. دوتا کاربرد داره. اول اینکه میاد تشخیص میده که شما از چه سوژه ای دارید عکس می گیرید. توی گوشی های سامسونگ مثلا از درخت عکس بگیرید اون پایین می نویسه tree یا مثلا از گل عکس بندازی می نویسه flower. میاد تشخیص میده که داری از چی عکس می گیری. مثلا غذا، درخت، طبیعت، آدم یا هر چی. متناسب با اون سوژه ای که داری باهاش عکس می گیری، میاد بهینه ترین حالت رو برای ثبت عکس در نظر می گیره. مثلا اگه داری از غذا عکس می گیری، یه ذره رنگ و لعاب اشتها بر انگیز بهش اضافه می کنه. این یکی از کاربردهای AI که تشخیص میده از چه سوژه ای داری عکس می گیری میاد بهت کمک می کنه عکس بهتری بتونید از سوژه بگیرید. در حقیقت شما کاری نمی کنید و این کار رو خودش بر اساس سوژه انجام میده. یه کاربرد دیگه اش اینه که موقعی که تصویر داره ثبت میشه، بعد از این که فهمید سوژه چیه میاد به بهتر ثبت شدنش هم کمک میکنه.

Depth sensor

سنسور Depth sensor یا تشخیص عمق واسه ی عکس های پرتره خیلی کاربرد داره. اصلا فرآیند عکس پرتره چجوری ثبت میشه؟ تو یک سری از گوشی ها ما سنسور تشخیص عمق داریم. توی یک سری از گوشی های دیگه فوکوس لیزری داریم که در واقع لیزر میفرسته و فاصله ی اجسام رو حساب میکنه. تو یک سری از گوشی های دیگه هم اون سنسور اصلی خودش این کار رو میکنه یعنی از طریق نرم افزار و ترکیبش با سخت افزار میاد فاصله ی سوژه ها رو خودش جدا می کنه. شما موقعی که میخواید عکس پرتره بگیری، اول از همه میاد بهت میگه که فاصله ات رو از سوژه درست انتخاب کن که این داستان از طریق هوش مصنوعی اتفاق میفته.

Burst

Burst یکی دیگه از اصطلاحات مهم عکاسی که یعنی شما دستتون رو روی شاتر نگه دارید و پشت سر هم چند تا عکس ثبت بشه. برای چی حالا این کار رو میکنن؟ برای این که اگه شما خواستید از یه سوژه ی در حال حرکت عکس بگیرید، بتونید این کار رو انجام بدید. مثلا وقتی که با دوستاتون لب ساحل هستید و خواستید در حال پریدن عکس بگیرید، وقتی که بالاترین نقطه بودید دوستتون بتونه از اون لحظه عکس بگیره. همه ی گوشی ها یه تاخیری برای ثبت عکس دارن که تو پرچمدارها کمتر دیده میشه ولی توی گوشی های میان رده و پایین رده این موضوع کمتره. وقتی که روی شاتر بزنید یه ذره طول میکشه تا عکسه ثبت بشه. برای این که بتونید از سوژه های در حال حرکت عکس بگیرید، این قابلیت Burst رو گذاشتن که مثلا قبل از پریدن می تونید دستتون رو بذارید روی شاتر عکس می گیره تا زمانی که فرد میاد پایین.

Night Mode

واسه ی عکس های نایت مود، یک اتفاقی که میفته اینه که شاتر نوردهی بیشتری دریافت میکنه و بعد دوربین این رو پردازش میکنه. فقط این نیست که دریچه رو باز بذاره نور بیشتری بیاد. نور بیشتر میاد، اکسپوژر بیشتر میشه و میاد این و شناسایی میکنه که ببینه دقیقا از کجاها نور اومده، چه مقدار دیتیلی توی فضاهای تاریک هست و بعد از این که پردازش شد یک عکسی رو بهتون تحویل میده. یعنی در حقیقت لنز یه ذره بیشتر از حالت عادی بازه که معمولا وقتی که میخوایی عکس حالت شب بگیرید، میگه 10 ،5 یا 3 ثانیه نگه دارید.

Mega Pixel

یکی دیگه از اصطلاحات مهم عکاسی پیکسله، پیکسل اجزای تشکیل دهنده ی یه عکسه. اگه مثلا لنز گوشی 12 مگاپیکسله، 12 میلیون پیکسل توش هست. یا 108 مگاپیکسله یعنی 108 میلیون پیکسل توش هست. آیا مگاپیکسله توی کیفیت عکس تاثیر داره؟ این که پیکسل و تعدادش روی کیفیت عکس تاثیر داشته باشه اشتباهه. مگاپیکسل بیشتر به شما اجازه میده که بتونید اگه خواستید عکستون رو چاپ کنید، توی ابعاد بزرگ تری چاپش کنید. چون که پیکسل های بیشتری داره، هرچقدر بیشتر بکشید عکس رو، کیفیتش کمتر افت میکنه. پس اگه نمی خواید عکستون رو توی ابعاد بزرگ چاپ کنید، 12 مگاپیکسل و 108 مگاپیکسل با همدیگه روی تعداد مگاپیکسلش هیچ فرقی ندارن. حالا پس چی میشه که یه گوشی کیفیتش بهتره یا بدتره؟ به چند تا عامل مختلف بستگی داره. اول سنسوری که توی اون گوشی به کار رفته و دریچه ی اون سنسوره. شرکت سازنده اش مهمه، CPU و پردازنده ای که گوشی داره برای پردازش و پروسس عکسه همه، نرم افزاری که اون کمپانی روش میذاره که چجوری پردازش کنه مهمه.

Quad Bayer

تکنولوژی کواد بیر این جوریه که اگر خواستید شما یدونه عکس ثبت کنید که 108 مگاپیکسل باشه یا یه عکس 64 مگاگپیکسلی ثبت کنید و واقعا 64 و 108 میلیون پیکسل داشته باشه، میاد از تکنولوژیه Quad Bayer استفاده می کنه. یعنی چهارتا عکس 27 مگاپیکسلی رو با هم ترکیب میکنه که خروجیش رو به شما 108 مگاپیکسل بده.

نکاتی ساده و کاربردی برای عکاسی با موبایل

دیدگاهتان را بنویسید

preloader
لطفا صبرکنید...