دسته بندی موضوعات

راهنمای خرید گوشی

راهنمای خرید گوشی

همه‌ی ما به‌ غیر از فاکتور‌های منطقی برای خرید گوشی، یکسری دلایل ظاهرا منطقی هم برای انتخاب در ذهن‌مان ساخته‌ایم که ما را به موبایل موردعلاقه‌مان نزدیک‌‌تر کنند. جالب است که در انتها همین دلایل ساختگی و غیرمنطقی، تصمیم‌مان برای خرید گوشی را رقم می‌زنند. فاکتور‌های خرید و مشخصات سخت‌افزاری گوشی‌ها آن‌قدر به هم نزدیک شده‌اند که انتخاب را بسیار دشوار کرده‌اند؛ از طرفی اگر کسی ادعا کند که گوشی خاصی از دیگری با اختلاف سر است، می‌توان با دلایل منطقی و غیرمنطقی، کاری کرد که طرف از حرفی که زده، پشیمان شود. همین شباهت‌های زیاد و تفاوت‌های ناچیز شالوده‌ی کلی راهنمای خرید گوشی را تشکیل داده‌اند.

راهنمای خرید گوشی

سخت‌افزار

سخت‌افزار گوشی، بیشترین میزان مصرف باتری را به خود اختصاص می‌دهد. از طرفی برای رسیدن به نهایت پردازش و کارایی، نیاز داریم که سخت‌افزار قدرتمندی داشته باشیم. کوالکام، سامسونگ، هواوی و مدیاتک سهم ویژه‌ای در بازار تولید تراشه‌‌ی گوشی‌ دارند. شرکت‌هایی مثل سامسونگ، هواوی یا اپل، برای تراشه‌هایی که در گوشی‌های‌شان استفاده می‌کنند، معماری اختصاصی دارند. البته سامسونگ علاوه بر معماری، کارخانه‌هایی برای تولید تراشه‌ دارد. سامسونگ با تولید تراشه‌های اختصاصی، خیال کاربران را از مصرف بالای باتری یا گرم شدن بیش‌ازحد گوشی‌هایش راحت کرده است. شرکت‌هایی که نمی‌توانند تراشه طراحی یا تولید کنند، مجبور هستند چیزی بسازند که مطابق با قابلیت‌های پیش‌فرض تراشه‌های شرکت‌های کوالکام و مدیاتک باشد. باید هنگام انتخاب گوشی به هماهنگی سخت‌افزار و نرم‌افزار، عدد نانومتر و زمان ساخت تراشه، توجه ویژه‌ای داشت تا بهترین گزینه‌ را برای در اختیار گرفتن نهایت کارایی، انتخاب کنیم. علاوه بر تراشه، میزان رم هم عامل قابل‌توجهی در میزان کارایی و سرعت گوشی‌های امروزی به‌حساب می‌آید. روانی حرکت بین منو‌ها، مدیریت بهینه‌ی برنامه‌های باز شده و سرعت مطلوب هنگام بارگذاری بازی‌ها/برنامه‌ها نتیجه‌ی استفاده از مقدار رم بالاتر هستند. در کنار رم و تراشه‌ی مناسب سعی کنید گوشی‌هایی انتخاب کنید که از حافظه‌ی داخلی بیش از 64 گیگابایت برخوردار باشند یا حداقل امکان استفاده از کارت حافظه‌ی جانبی در آن‌ها فراهم شده باشد.

سیستم عامل

سخت‌افزار زمانی می‌تواند نهایت کارایی خود را نمایش دهد که با سیستم ‌عامل مناسبی همراه شود. شرکتی‌هایی هستند که سیستم‌ عامل‌شان را مطابق با سخت‌افزار خود تولید می‌کنند. اما سایر شرکت‌ها که از اندروید به‌عنوان سیستم ‌عامل استفاده می‌کنند، به‌اجبار باید سخت‌افزاری تولید کنند که با این سیستم‌ عامل هماهنگی کامل داشته باشد. اپل تنها شرکتی است که سیستم‌ عاملی تولید می‌کند تا افسار سخت‌افزارش را به دست داشته باشد؛ اما باقی شرکت‌ها معمولا چشم‌شان به دست گوگل است و هسته‌ی سیستم‌ عامل‌شان را اندروید اصلی یا AOSP تشکیل می‌دهد. این شرکت‌ها سعی می‌کنند که با ساختن رابط کاربری اختصاصی، امکانات موردعلاقه‌ی خود و کاربرانشان را به اندروید پیش‌فرض اضافه کنند. این افزودنی‌ها به‌صورت قابل‌توجهی از سرعت و کارایی گوشی می‌کاهد. انتخاب گوشی از این برند‌هایی که سخت‌افزار و سیستم‌ عامل اختصاصی ندارند؛ دردسر‌های بیشتری در مقایسه با برندهایی دارد که سیستم‌ عامل و سخت‌افزار اختصاصی را کنار هم دارند. از جمله مواردی که باید هنگام انتخاب سیستم‌ عامل گوشی به آن توجه کرد، تعداد برنامه‌ها/بازی‌های ساخته شده برای سیستم‌ عامل و همچنین کارایی مناسب این برنامه‌ها/بازی‌ها است. این موضوع به شما کمک می‌کنند، بتوانید از نهایت قابلیت‌های گوشی استفاده کنید. البته سادگی، سبکی، سرعت و قیمت برنامه‌ها/بازی‌های جانبی، مواردی هستند که باید هنگام انتخاب گوشی به آن‌ها دقت کنید.

راهنمای خرید گوشی

دوربین

سرمایه‌گذاری شرکت‌ها روی دوربین گوشی‌ها آن‌قدر مهم شده که گاهی احساس می‌کنیم که هدف از ساختن گوشی‌های هوشمند برقراری ارتباط نیست، بلکه ثبت تصویر است! شرکت‌های مختلف سعی دارند با بالا بردن عدد مگاپیکسل دوربین‌های‌شان نشان دهند که می‌توان با گوشی محبوب آن‌ها تصاویر بهتری ثبت کرد. اما دیگر عدد مگاپیکسل به یک بازی مسخره تبدیل‌شده است. اگر سلفی دوست هستید هنگام خرید گوشی به عدد دریچه‌ی دیافراگم و عریض بودن لنز دقت کنید. دریچه‌ای با عدد پایین‌تر، امکان ثبت تصاویر با روشنایی بیشتر را برای شما فراهم می‌کند. از طرفی هر چه لنز عریض‌تر باشد، افراد بیشتری در سلفی‌تان کنار هم جا می‌گیرند. شرکت‌هایی هم هستند که برای دوربین سلفی‌شان فوکوس اتوماتیک یا حتی فلش در نظر گرفته‌اند؛ البته که انتخاب این گوشی‌ها برای هدف قرار دادن تصاویر سلفی مطلوب، نتیجه‌ی بهتری دارد. اگر در کنار تصاویر سلفی، کارایی دوربین اصلی گوشی هم برایتان مهم است؛ در انتخاب یک دوربین خوب، باید فاکتور‌های مهمی مثل عدد دریچه‌ی دیافراگم، نوع، اندازه‌ی پیکسل و شرکت سازنده‌ی سنسور، فاصله‌ی کانونی، طول فوکوس و نوع فلش را در نظر بگیرید.

البته توجه داشته باشید که تصاویر عریض‌تر، اعوجاج بیشتری در گوشه‌ها دارند. تجربه ثابت کرده، معمولا دوربین‌هایی که سنسور سونی دارند، تصاویر بهتری در مقایسه با سایر دوربین‌ها ثبت می‌کنند. عدد پایین‌تر طول فوکوس به شما اجازه می‌دهد فاصله‌ی لنز تا سوژه‌ی عکاسی را کم کنید و تصاویر‌ نزدیک‌تر از‌ سوژ‌ه‌تان شکار کنید. نوع فلش عامل تعیین‌کننده‌‌ای برای عکاسی در شب است؛ البته فلش از هر نوعی که باشد، در نهایت پنج‌متر از محیط پیرامون دوربین را روشن می‌کند؛ پس نمی‌توان زیاد روی این مورد حساب باز کرد. باید به دنبال حالت شب در دوربین باشید تا عکسهای شب بهتری برای شما ثبت کند. اما بحث انتخاب دوربین مناسب به همین‌جا ختم نمی‌شود؛ قابلیت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری دیگری هم وجود دارند که بسته به نیاز‌های شما، می‌توانند به فاکتور‌های موثری در انتخاب دوربین مناسب تبدیل شوند؛ لرزش گیر اپتیکال تصویر، HDR ، امکانات و ویژگی‌هایی هستند که وجود هرکدام بسته به نیاز شما می‌تواند امتیاز مثبتی در انتخاب دوربین مناسب باشد. گذشته از این، فوکوس صحیح و سریع از مهم‌ترین فاکتور‌ها در انتخاب دوربین است.

صفحه نمایش

دیدن تصاویر به‌محض ثبت‌شان، از عادت‌هایی است که این روز‌ها باب شده است. اگر گوشی‌تان به نمایشگری مناسب مجهز شده باشد، دیدن تصاویری که با دوربین گوشی ثبت کرده‌اید در این نمایشگر، لذت‌بخش خواهد بود. اندازه‌ی نمایشگر می‌تواند بسته به کاربری شما از گوشی تغییر کند. اگر به دنبال فیلم دیدن، وب‌گردی، بازی کردن یا مطالعه هستید؛ نمایشگر‌ی بالای 6 اینچ را انتخاب کنید. منظور این نیست که نمی‌توان در نمایشگر‌های زیر 6 اینچ بازی کرد یا فیلم دید؛ بلکه در نمایشگر‌های بزرگ‌تر، راحتی و لذت این کار‌ها بیشتر می‌شود. نمایشگر‌های کوچکتر برای کسانی که ایمیل‌هایشان را چک می‌کنند، به شبکه‌های اجتماعی علاقه دارند و به جمع‌و‌جور بودن گوشی بسیار اهمیت می‌دهند، توصیه می‌شود. فارغ از بحث اندازه، باید به رزولوشن/تراکم پیکسلی، نوع نمایشگر و فناوری‌های استفاده‌شده در آن‌هم اهمیت داد. تراکم بالاتر کیفیت بیشتری به همراه می‌آورد، اما در مقابل میزان مصرف باتری را بالا می‌برد. شاید درست باشد که تراکم بیشتر از ۳۵۰ پیکسل را نمی‌توان با چشم غیرمسلح دید؛ اما شرکت‌ها نمایشگر‌هایی با تراکم‌ بالای ۵۵۰ پیکسل را هم تولید کرده‌اند. مراقب باشید این بازی با عدد تراکم پیکسلی، شما را هم گمراه نکند. از طرفی اگر دیدن محتویات و روشنایی گوشی زیر منابع نوری شدید برایتان مهم است، سعی کنید گوشی‌ای‌ انتخاب کنید که مجهز به فناوری IPS و حسگر نور محیط باشد. همچنین توجه کنید پنل‌های OLED غلظت رنگ مناسب، مصرف پایین‌ و زاویه‌ی دید مناسبی دارند؛ اما دیدن محتویاتشان زیر نور خورشید آزارتان می‌دهد. البته روشن ماندن همیشگی نمایشگر هم می‌توانند به صرف جدید و منحصربه‌فرد بودنشان، نظرتان را در مورد انتخاب یک گوشی خاص تغییر دهند.

راهنمای خرید گوشی

اتصال شبکه

این روز‌ها استفاده از شبکه‌های اجتماعی، به اشتراک‌گذاری فایل‌ها، بازی کردن، تماس صوتی/تصویری با نقاط مختلف دنیا، استفاده از سرور‌های کلود یا هر موردی که فکرش را بکنیم به اینترنت نیاز دارد. با این اوصاف انتخاب یک گوشی که بتواند به اینترنت نسل چهارم متصل شود و در صورت نیاز بتواند از دو سیم‌کارت پشتیبانی کند، ارزشمند به نظر می‌رسد. با توجه به اپراتور‌های کشورمان و پراکندگی اینترنت نسل چهارم، این انتخاب می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در اتصال به اینترنت داشته باشد.

طراحی

شکل، رنگ، ظاهر و جنس گوشی می‌تواند نشان‌دهنده‌ی شخصیت شما باشد. این مورد کاملا سلیقه‌ای است و انتخاب از نظر ظاهر تنها به شما بستگی دارد. اما انتخاب یک گوشی که ضد آب/ضربه باشد یا یک گوشی که از معیار‌های مقاومت بالا برخوردار باشد، مهم به نظر می‌رسد.  به این مورد هم توجه کنید که با وجود قاب‌ها و کیف‌های رنگارنگ و مختلف، می‌توانید ظاهر گوشی‌تان را از یکنواختی خارج کنید.

بررسی رجیستر بودن موبایل در زمان خرید

ل

دیدگاهتان را بنویسید

preloader
لطفا صبرکنید...